Hoe ga ik te werk als bruidsfotograaf?

Spreekt mijn stijl jullie aan en ben je geïnteresseerd om mij eventueel te boeken als fotograaf voor jullie bruiloft? Dan plannen we allereerst een kennismaking in. Tijdens dit gesprek ben ik vooral heel erg benieuwd naar jullie en verhaal jullie. Ook vind ik het leuk om al een globale planning te horen, wensen en eventueel de aankleding van de dag. Hier kun je een kennismakingsgesprek inplannen.

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

 90% van de bruidsparen heb ik voor de kennismaking nooit gezien. En toch krijg ik tijdens de bruiloft ontzettend vaak de vraag of ik een vriendin ben van het bruidspaar. Dit geeft maar aan hoe fijn het is als het bruidspaar zich fijn voelt bij de fotograaf. De volgende punten zijn heel belangrijk om voor jezelf te bedenken als je een fotograaf voor je bruiloft wilt boeken:

  • Past de stijl van de fotograaf bij mij?
  • Kunnen jullie mij de hele dag om je heen hebben? (Als in: is de klik er? )
  • Past het totaalpakket bij jullie?

In deze blog vertel ik je hoe ik te werk ga als bruidsfotograaf!

 bruiloft in Kaapstad, kaapstad fotograaf, wijchen, nijmegen, fotograaf nijmegen, fotograaf brabant, beste fotograaf gelderland, trouwfotograaf, trouwen in het buitenland, fine art fotograaf, frand fotograaf, italie fotograaf,      

Lees ook : Deze settings zorgen voor de mooiste foto’s op jouw bruiloft

1 We plannen een kennismakingsgesprek in

Ik begin altijd met een kennismakingsgesprek. Ik vind het belangrijk om jullie te leren kennen, om de wensen uit te vragen en om te kijken of er een klik is. Ik vind het belangrijk om de mooiste foto’s op jullie grote dag te maken, daarvoor is het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen bij mij. Ook kunnen jullie alle vragen stellen die jullie hebben.

bruiloft in Kaapstad, kaapstad fotograaf, wijchen, nijmegen, fotograaf nijmegen, fotograaf brabant, beste fotograaf gelderland, trouwfotograaf, trouwen in het buitenland, fine art fotograaf, frand fotograaf, italie fotograaf,

2 Ik ben geboekt! Ja!

Fantastisch dat wij samen mogen gaan werken! In de komende tijd naar de bruiloft toe stuur ik een vragenlijst met de laatste details voor jullie mooie dag. Denk hierbij aan de adressen en leveranciers. Een maand voor de bruiloft vraag ik om de planning en een week voor de grote dag hebben we telefonisch contact om deze door te nemen. Ik vind het belangrijk om op deze manier meerdere contactmomentjes te hebben.

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

3 De grote dag

Wanneer de grote dag is aangebroken, kan ik doen waar ik zo goed in ben en waar ik ontzettend veel plezier in heb: de hele dag vastleggen! Ik leg de volgende momenten tijdens jullie bruiloft vast:

Klaarmaken voor de bruiloft

Ik vind het enorm belangrijk om foto’s tijdens het klaarmaken te maken. Hierdoor krijg je later een compleet beeld van de hele dag. De planning kan voor iedereen anders zijn, dit maakt het juist zo leuk! Voor de bruidegom ongeveer 20 minuten: hij heeft zijn broek en overhemd al aan en vanaf daar begin ik met fotograferen. Ik richt me ook op de details: de schoenen, luchtje, manchetknopen en het pak.

Meestal zorg ik ervoor dat ik een uur van tevoren bij de bruid ben, voordat de jurk aan gaat. Ik heb genoeg tijd om de jurk vast te leggen, maar denk ook aan de accessoires zoals de ringen, het trouwkaartje, de schoenen, het luchtje en het klaarmaken. Ook fotografeer ik natuurlijk de vrienden en familie die helpen tijdens het klaarmaken.

De rest van de dag

Ik zorg voor een volledige vastlegging van de mooiste momenten van de dag. Meestal ben ik aanwezig tot aan de toast bij het diner, of wat langer tot en met de openingsdans. De meeste bruiloften werk ik 8 tot 12 uur, maar ik tik ook wel eens de 16-18 uur aan! Ik hoor graag jullie wensen.

Ik blend mij om jullie en het gezelschap heen en ik stuur zo nodig wat aan tijdens de shoot. Ik vind het belangrijk dat ik niet storend en té aanwezig ben. Ik zorg er zeker voor dat ik het perfecte plaatje schiet. Door mijn 10 jaar ervaring als bruidsfotograaf weet ik feilloos wat er komen gaat. Ik weet waar ik het beste kan gaan staan ​​en ik weet automatisch op de juiste hoek en het beste licht.

Toch is elke dag uniek, dat maakt mijn werk zo fantastisch leuk!

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

Na de bruiloft

Na de bruiloft krijgen jullie al binnen een paar dagen een preview. Dit is een selectie van de dag van zo’n 15 foto’s in een online galerij. Je wilt misschien wel op social media of aan familie wat foto’s laten zien!

Na een maand lever ik de foto’s van jullie dag. Dit doe ik in een mooie houten luxe usb doos. Dan mogen jullie aan de slag met de favoriete foto’s voor het album. Ik vind het ontzettend belangrijk dat het echt jullie album wordt. Daarom stuur ik een vragenlijst mee over de materialen, embossing, enzovoort. Alles is naar wens aan te passen, zodat jullie je eigen unieke album hebben.

kasteel tongelaar door marielle kokke fotografie

Enthousiast geworden?

Hierboven heb ik beschreven hoe ik te werk ga en wat ik belangrijk vind als bruidsfotograaf. Ben je benieuwd hoe het zou zijn als ik op jullie grote dag foto’s maak? Je kunt hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen.

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

kasteel tongelaar door marielle kokke fotografie

Enthousiast geworden?

Hierboven heb ik beschreven hoe ik te werk ga en wat ik belangrijk vind als bruidsfotograaf. Ben je benieuwd hoe het zou zijn als ik op jullie grote dag foto’s maak? Je kunt hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen.

 

 

beschikbaar wereldwijd
info@mariellekokkefotografie.nl
@mariellekokkefotografie
Laten we vrienden worden op Instagram