Deze settings zorgen voor de mooiste foto’s op jouw bruiloft

 

Als je gaat trouwen, wil je natuurlijk wel dat je prachtige foto’s hebt die de dag perfect weergeven. Zodat je later samen terug kunt kijken naar de foto’s en weer even het gevoel krijgt als hoe het op jullie dag was. In deze blog geef ik je tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat je de mooiste foto’s krijgt op jullie dag!

Tijdens een kennismaking geef ik vaak tips over planning of kleine details waar je aan kunt denken om jouw bruiloft helemaal JOU te maken. Ik heb 10 jaar ervaring en inmiddels rond de 150 bruiloften mogen fotograferen! Het lijkt mij dan ook erg leuk om mijn kennis met je te delen.

Getting ready

Tijdens het klaarmaken voor de trouwdag, zorg ik er altijd voor dat de details klaarliggen. Zo check ik altijd of de ringen, manchetknopen, jullie trouwkaart, de schoenen en je favoriete luchtje aanwezig zijn. Ook is het belangrijk dat de jurk en het pak uithangen. Juist het vastleggen van deze details zorgt ervoor dat je de herinneringen perfect op beeld vastlegt en je later de dag vanaf begin kunt herbeleven bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

Daarnaast heb ik de volgende tips voor je die je kunt toepassen zodat jouw foto’s optimaal worden:

  • Zorg ervoor dat de kamer waar je je klaarmaakt ruim, licht en opgeruimd is, en dat er genoeg daglicht binnenkomt. Dit zorgt voor mooie, rustige foto’s.
  • Mocht je de gelegenheid hebben om je klaar te maken op de trouwlocatie, dan raad ik dat zeker aan! Het geeft enerzijds veel rust in de planning, anderzijds geeft het rust en eenheid in de foto’s.
  • De familie, vrienden of vriendinnen die je helpt met klaarmaken, ‘moeten’ al helemaal klaar zijn, dus de juiste kleding aan, make-up en haar al gedaan. Dit is natuurlijk het mooiste op de foto’s.

Een leuk detail kan zijn dat er al een (kleine) borrel met de mannen gedronken wordt. Ook is het leuk als de dames een glaasje champagne drinken. Dit geeft leuke ‘before’ beelden

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

First look

Een first look fotograferen is het allermooiste op een open plek. Ik heb als fotograaf dan de ruimte om helemaal om jullie heen te lopen en de emotie van allebei goed vast te leggen. Denk erover na of jullie dit moment juist samen willen, of met de familie en vrienden erbij.

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

Fotoshoot

Ik vind het belangrijk om de fotoshoot niet stijf en geposeerd te maken. Vind je het ongemakkelijk? Heb vertrouwen in mij, als fotograaf. Ik zorg ervoor dat er genoeg foto’s worden gemaakt, en juist wanneer iedereen ontspannen is, maak ik de mooiste plaatjes. Geniet vooral van jullie mooie moment samen.

Lees ook: wat is belangrijk tijdens de fotoshoot?

 

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

Ceremonie

Tijdens het grote moment, de ceremonie, zijn prachtige foto’s natuurlijk belangrijk. Ik let erop dat de foto’s vanuit de juiste hoeken worden genomen. Als ik je een tip mag geven: zorg dat jullie de mensen aan kunnen kijken. Het is veel leuker om jullie gezicht te zien, dan de ruggen. Dit zal je op de foto’s ook terug kunnen zien.

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

Groepsfoto’s

Natuurlijk kunnen groepsfoto’s niet gemist worden! Hoewel deze foto’s iets minder spontaan en iets meer geregisseerd zijn, is het onmisbaar om later de foto’s met jouw gasten terug te kijken. Ik adviseer om foto’s met steeds maximaal 10 personen te maken. Je kunt dit aan de ceremoniemeester voorleggen, die zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Ook is het leuk om foto’s met vrienden/vriendinnen te maken, ik zorg altijd dat dit spontane foto’s worden, in plaats van ‘rijtjes’.

bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie  bruiloft inspiratie bruiloft fotografie wijchen marielle kokke fotografie

In deze blog heb ik je inzichten gegeven in hoe ik ervoor zorg dat jullie trouwdag prachtige beelden gaat opleveren. Ben je benieuwd geworden wat ik voor jullie grote dag kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via info@mariellekokkefotografie.nl of klik hier!

 

 

beschikbaar wereldwijd
info@mariellekokkefotografie.nl
@mariellekokkefotografie
Laten we vrienden worden op Instagram