Hi! Ik ben Mariëlle Kokke en samen met mijn man en twee kinderen Mees en Guus woon ik in Wijchen (Gelderland). Fotograferen doe ik al zolang ik me herinner en heb ik geleerd van mijn vader. Toen ik nog een klein meisje was, had hij een spiegelreflexcamera en fotografeerde graag in zijn vrije tijd. Vaak gingen we samen op pad en van hem leerde ik de techniek van het vak. Als je me kent, weet je dat ik altijd een camera bij me draag. Dat begon met een wegwerpcamera met een rolletje dat ontwikkeld moest worden, en daarna kwam mijn spiegelreflex ervoor in de plaats. Vriendinnen hoefden geen fototoestel mee te nemen op vakantie, want ik was altijd degene die er lol aan beleefde om iedereen en de omgeving vast te leggen. 

Ik besloot het kappersvak in te gaan, maar ik ben er altijd naast blijven fotograferen. In 2011 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Al gauw kwam er een studio aan huis waar ik gezinsfoto’s maakte, familie fotoshoots en newlife fotoshoots deed. Mariëlle Kokke Fotografie was geboren. Uiteindelijk ben ik uit de kappersbranche gestapt en nu fotografeer ik alweer een aantal jaar fulltime. Als bekroning op mijn werk ben ik genomineerd voor de Bruidsfotografie Awards in 2016 en 2018. Wat een eer! 

lees meer

Ik vind het heel belangrijk om terug te kijken naar mooie momenten en kleine details. Dat is de reden waarom ik fotograferen zo leuk vind. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage kan leveren aan beelden waar nog generaties lang naar gekeken gaat worden. Zo bijzonder om echt een verschil te kunnen maken! 

ga terug

Foto’s zijn herinneringen voor altijd. En daarom leg ik als fotograaf fijne momenten en de liefde tussen geliefdes en families zo graag vast met mijn camera. 

Liefs Mariëlle

lees meer

Fotograferen op reis

Mijn passie is reizen en dan ga ik helemaal los met mijn camera. Ik vind het dan al moeilijk om ‘maar' één camera mee te nemen in plaats van twee. Rik weet niet beter dan dat ik altijd mijn camera bij me draag. Op safari in Tanzania of rondreizen door Thailand of Jamaica, ik geniet er intens van. Ik hou van avontuur. Nieuwe uitdagingen. En daarvoor is reizen perfect. Ik vind het magnifiek mooi dat ik mijn passie reizen mag combineren met mijn vak: ik ben ook trouwfotograaf in het buitenland. 

lees meer

Pure en eerlijke fotografie

Ik ben het liefst buiten in het bos. Daarom hou ik zo van mijn werk. Als trouwfotograaf ben ik vaak het grootste deel van de dag buiten. De new life fotoshoots en familie fotoshoots maak ik eigenlijk altijd buiten: op de heide, in het bos, op het strand of op de open zandvlakte. Ik hou van het fotograferen van gezinnen met kinderen. Ik heb zelf twee kinderen, dus ik weet precies hoe het werkt. Ik zorg ervoor dat ze op hun gemak zijn, zodat ik ze in de puurste en eerlijkste vorm kan vastleggen tijdens de fotoshoot. 

ga terug

De liefde fotograferen

Als ik aan het fotograferen ben, geeft me dat een gevoel van ontzettend veel vrijheid. Ik fotografeer het liefst buiten; ik ben echt een daglichtfotograaf. Ik speel graag met licht en dat zie je ook terug in mijn foto’s. Mijn stijl? Warme foto’s in een natuurlijke en romantische setting. Niet te geposeerd, maar fijn en vertrouwd. Ik hou ervan om de liefde vast te leggen met mijn camera. De liefde tussen partners, maar ook in een gezin of een familie. En hoe mooi is het dat ik dat als fotograaf tijdens een bruiloft of lifestyle shoot mag vastleggen? 

Verre reizen

03

Zeeland

02

Familie

01

mijn favorieten

neem contact op

Nieuwsgierig?

beschikbaar in heel nederland
info@mariellekokkefotografie.nl
@mariellekokkefotografie
Laten we vrienden worden op instagram